Idiotguide.

Känner ett oerhört trängande behov av att skriva av mig om hur man inte ska gå till väga då man handlar mat på MAX.

På varje restaurang finns det stora bilder av hamburgare med text fäst på. Dessa kallas menyer. Här finns information så som pris och innehåll. När man anländer fram till kassan kan man ju tycka att det är en fördel att veta vad man ska ha.
Vem här, räck upp en hand, går till en pizzeria och säger: "Jag vill ha en pizza"? Antagligen är det samma idioter som kommer till MAX och säger: "En hamburgare", eller ännu värre: "En vanlig hamburgare", varpå jag alltid tvingar idioten i fråga att definiera vad som är just vanligt för denne. Det spelar tydligen ingen som helst roll vad det är man äter, så länge det går fort och är relativt billigt. Vilket leder mig till punkt nummer två.
Vid de tillfällen då extrapris erbjuds på en vara så betyder inte det att varan heter sitt pris, precis som en bil till exempel inte heter en 123000kronors. På samma sätt heter en hamburgare inte en tjugotvåkronors eller femtonkronors. Att vara snål är en sak, det är helt okej, men måste man skylta med det till en sån grad att man inte ens kan ta sig en sekund och läsa ca tio bokstäver.
Och min sista punkt är de som får fel mat. En vanlig restaurang snittar dryga tusen gäster på en dag, tusen gäster som säger "en vanlig hamburgare" och alltså sällan vet vad de vill ha. Vilka jobbar på restaurangerna? Jo, vanligtvis är det mindre engagerade kids som inte har utbildning, alternativt endast arbetar där för att kunna ta sig igenom sin utbildning. Men detta hindrar inte kunderna från att tycka att vi aldrig någonsin ska göra fel, att vi alltid ska ha en till kassa öppen och att det alltid, alltid ska gå snabbt. Lägg där till att vi har usla löner, går runt i fula mössor, jobbar kassa timmar, får diverse skador, handskas med imbeciller, inte har några förmåner, alltid måste vara glada... Ja, det finns säkert något mer oförmånligt.
Allt jag ber om är en sekunds jävla förståelse. De som jobbar på dessa ställen, och liknande ställen, har det extremt sällan som dröm, ska antagligen därifrån så fort de bara kan, slavar, bokstavligt talat slavar, för att du ska få din mat snabbt, som du oftast inte ens vet vad den heter.

Och till de som faktiskt kan beställa kan jag bara säga tack, det finns fan inget bättre då man jobbar en någon som kan sammanfatta sin beställning och dessutom inte behöver höra "Något annat?" "Något mer?" för att kunna avsluta sin beställning.


Bitter någon?


Kommentarer
Postat av: Sofia

Right on.

2009-12-18 @ 06:25:35
Postat av: C

It´s bang on target pal!



Imbecillier. Död åt dem.

2009-12-18 @ 10:59:53
Postat av: magda

klockrent!

2009-12-18 @ 11:04:56
URL: http://nejfan.blogg.se/
Postat av: camilla

var är din positiva energi matti??;) skojja, skiiiiiit bra text;D

2009-12-18 @ 17:11:12
Postat av: Wes Luger

Max borde ha drive-in avrättning för dylika imbeciller. Så det så.

2009-12-18 @ 19:53:59
Postat av: Anna

du borde publiceras för de stora massorna :-)

2009-12-19 @ 16:42:33
Postat av: Ida

Håller med magda... Klockrent :)

2009-12-19 @ 19:58:01
URL: http://barba.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0